İnşaat Malzemeleriİnşaat & Şantiye

100 M2 Eve Kaç m3 Kereste Gider? (Detaylı)

Evinizin boyutu ve yapılacak işin türüne bağlı olarak kullanılacak kereste miktarı değişebilir. Ancak genel bir tahminde bulunmak gerekirse, bir evin kereste ihtiyacı genellikle evin büyüklüğüne ve tasarımına bağlı olarak değişir. Gelin detaylara bakalım

Örneğin, bir evin çatısını desteklemek için kullanılan kereste miktarı, evin büyüklüğü, çatı tipi ve yerel yapı standartları gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, genel bir kılavuz olarak, 100 metrekarelik ahşap bir ev yapımı için 20 ila 30 metreküp kereste kullanılabilir.

kereste

100 M2 Ahşap Ev Kereste Hesabı?

100 M2 Ahşap Ev için Ne Kadar Kereste Gider?

Evinizin kereste ihtiyacını belirlemek için birkaç faktörü dikkate almak önemlidir:

  1. Duvar Kalınlığı: Duvarların kalınlığı arttıkça, kereste miktarı da artar. Örneğin, 10 cm kalınlığındaki bir duvar için 2,5 m3 kereste kullanılırken, 20 cm kalınlığındaki bir duvar için 5 m3 kereste gerekebilir.
  2. Pencere ve Kapı Açıklıkları: Pencere ve kapı açıklıkları, kereste ihtiyacını azaltır. Her bir pencere veya kapı açıklığı için, kereste miktarında bir azalma olabilir. Örneğin, 10 adet 1 m2’lik pencere ve kapı açıklığı olan bir evde, kereste ihtiyacı 20 m3’ten 18 m3’e düşebilir.
  3. Çatı Yapısı: Çatı yapısı da kereste miktarını etkiler. Ahşap kiremitli bir çatı için daha fazla kereste gerekebilirken, metal kiremitli bir çatı için daha az kereste kullanılabilir.
  4. Kereste Cinsi: Kullanılacak kerestenin cinsi de önemlidir. Farklı türdeki kerestelerin yoğunlukları farklı olabilir. Bu da kullanılacak miktarı etkiler. Örneğin, çam kerestesi için 10 m3 gerekiyorsa, ladin kerestesi için 10,76 m3 kullanılabilir.

Kereste Hesabı

Aşağıdaki tablo üzerinden kereste hesabınızı hesaplayabilirsiniz.

100 m2 olan ve duvar kalınlığı 10 cm hesanlanmış bi yapıya 10 adet pencere ve kapı boşluğu olur. Yani

  • 100 m2 – 10 m2 = 90 m2’lik bir alan için hesap 18,00 m3 kereste gider.

Diğer durumlara ait kereste hesabı tablomuzu aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

kereste hesabı

Konuya ek olarak Hesap ve Metraj içerikli makale yazılarımı aşağıda sizlerle paylaştım. Mutlaka göz atıp ilgilinizi çeken içeriğimizi ziyaret edin;

  1. Adım Adım – İnşaat Maliyet Hesabı
  2. Metrekare Hesabı Nasıl Yapılır?
  3. Mimari Projede Ölçek Hesaplama
  4. Metretül Hesabı Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu